Maatregelen ivm Corona

Het aantal coronabesmettingen is hard gestegen en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom besloten dat extra maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Vanaf zondag 28 november geldt een ’avondlockdown’ voor onder andere de amateursport. Tennissen mag dan tot 17.00 uur. Daarna moeten buitensportsportlocaties worden gesloten, ook de kantine. De maatregelen blijven in ieder geval 3 weken van kracht tot zondag 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

Maatregelen voor tennis

 • Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen van 05.00 uur tot 17.00 uur. Dit geldt voor vrij spelen, trainingen, competities en toernooien.
 • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, buiten de baan of op het park is de 1.5 meter wel verplicht. Geef elkaar de ruimte.
 • Voor buiten sporten is het niet nodig een Corona Toegangsbewijs te laten zien.
 • De kantine mag open van 5.00 uur tot 17.00 uur. Een Corona Toegangsbewijs is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de kantine, het terras, kleedkamers en toiletten. Een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en 1.5 meter afstand is verplicht. De kantine bij WTC is alleen geopend voor de maandagochtend en dinsdagochtend toss. 
 • Publiek is niet toegestaan op het park. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Uitzonderingen:

 • Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen Corona Toegangsbewijs te tonen in de kantine en binnenruimten. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers zoals ouders die moeten rijden naar een training of wedstrijd.

Coronatoegangsbewijs

Vanaf zaterdag 6 november as zijn wij tot nadere order verplicht een Coronattoegangsbewijs (QR code mobiel of gele boekje) te controleren. Dit geldt als je gebruik wilt maken van de kantine, het terras, kleedkamers en toiletten. De kantinedienst zorgt voor de controle van de Coronatoegangsbewijzen.

Iemand die geen bewijs kan of wilt leveren mag helaas niet in de kantine of op het terras plaatsnemen of gebruik maken van de kleedkamers. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Vanaf 18 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.

Informatie voor de bardienstmedewerkers

Om te zorgen dat we onze kantine open kunnen houden, zullen we de bardienstmedewerker vragen om te helpen met de controle van de coronatoegangsbewijs. Iedere persoon die in de kantine of op het terras wil zitten wordt door de bardienstmedewerker gecheckt op een Coronatoegangsbewijs via QR code op de Corona check app. De Corona check app is te downloaden op je mobiele telefoon. 

Bardienstmedewerkers hoeven geen een negatieve test of vaccinatiebewijs te hebben. 

Werkwijze:   

Download in de Appstore: “Scanner voor Corona” ·       
Uitlegscherm: druk een paar keer op <Volgende> ·       
Accepteer de gebruikersvoorwaarden ·       
Start Scannen ·       
Uitlegscherm: de eerste keer weer een paar keer op <Volgende> drukken ·       
Scanner wil toegang tot de camera: klik op <OK> ·       
Daarna kun je de QR code van de bezoeker scannen.        
Check de NAW gegevens met zijn/haar ID en de gegevens van de persoon invullen, dat hoeft niet. Je kan nu direct de volgende scannen, zonder de stappen hierboven te doen.  

De gemeente is verantwoordelijk voor het handhaven van de noodverordening. Bij (herhaaldelijk) overtreden van de noodverordening zijn maatregelen mogelijk zoals het uitsluiten van deelname van (groepen van) personen tot zelfs het weer sluiten van de accommodatie. Houd je dus aan de regels.

De bovenstaande regels gelden tot er vanuit de overheid andere voorwaarden worden gesteld.

Tennissen en banen reserveren:
 • Bij vrij tennis digitaal afhangen:
  • website wezepsetc.nl: op de website rechtsboven zit een knop met ‘mijn club’. Hier inloggen en dan naar ‘baan afhangen’;
  • de Clubapp op je mobiel: op de Clubapp onderin naar ‘Spelen.’ Selecteer een datum met de kalender (rechtsbovenin). De groene vlakken met ‘ + ‘ geven aan welke banen vrij zijn. Deze kun je aanklikken en je gegevens invullen.

   Vragen over het digitaal afhangen of hulp nodig? Bel Annegreet van Wier 06-10751991.

 • De tennismuur is toegankelijk voor iedereen.

Informatie over de tennislessen:

 • Niels den Ouden - 06-53255138

Informatie tav bovenstaande regels, Corona coördinatoren:

 • Jettie de Jong – 06-36554516
 • Annegreet van Wier – 06-10751991
 • Robert Jan van Dijk 

Met vriendelijke groet,
NDO en bestuur WTC
Niels den Ouden | NDO en Fred Huberts | Voorzitter WTC

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 38 376 3703

Wezepse TC

Heikamp 4
8091 RC Wezep